Duitse pers stoort zich aan spelopvatting van Club Brugge

TIP: WED en KIJK LIVE naar topvoetbal!

Club Brugge wist gisteren een punt mee te nemen uit Dortmund. Het werd 0-0. De Duitse pers was niet al te positief over de spelopvatting van de Belgische ploeg.

De Ruhr Nachrichten sprak over Brugs beton: “BVB wanhopig in sombere 0: 0 tegen Belgisch beton uit Brugge. Borussia moest met een vergrootglas openingen en gaten zoeken in de verdedigingswerken van de gasten. Dit leidde tot een spelletje dat elke minuut minder begeesterde.”

Der Spiegel snapte niet dat Blauw-Zwart zo verdedigend voor de dag kwam:“Hoewel Brugge een overwinning nodig had om te kunnen hopen op een plaats in de knock-outfase, concentreerden de Belgen zich bijna uitsluitend op verdedigen en maakten ze geen serieuze vorderingen tot de 74ste minuut. Toen schoot Emmanuel Bonaventure Dennis net naast. Aan einde had BVB meer dan 75 procent balbezit, maar slechts twee schoten op doel. Brugge had er geen enkel.”

Ook Kicker stoorde zich aan de defensieve instelling van Club: “De gasten uit België trokken zich terug op hun eigen helft en richten zich voor de pauze vooral op verdedigen. (…) Daarna liet Dortmund Brugge even komen, maar Brugge straalde geen echt gevaar uit.”

Het bericht Duitse pers stoort zich aan spelopvatting van Club Brugge verscheen eerst op Voetbal4u.be.Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
IETS VOOR JOU?

LIKE en WIN EEN WEDSTRIJDSHIRT!!

FC ANTWERP OP TWITTER!