WOW! ‘Manchester City wordt uitgesloten van Champions League-voetbal’

TIP: WED en KIJK LIVE naar topvoetbal!

Er dreigt een donkere wolk te hangen boven Manchester City. De club dreigt namelijk te worden uitgesloten van Europees voetbal. Sky Sports meldt namelijk dat de topclub de regels omtrent Financial Fair Play geschonden heeft.

In dat geval wordt de huidige koploper van de Premier League hoogstwaarschijnlijk een jaartje uitgesloten van het spelen van Europees voetbal. Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan zou zijn privévermogen aangesproken hebben om gaten in de begroting van de Citizens te dichten en dit is ten strengste verboden. Clubs moeten via sponsoren, tv-gelden, premies en stadionrecettes zwarte cijfers kunnen schrijven en mogen daarbij niet geholpen worden door een zogenaamde suikeroom.

Voorzitter Aleksander Ceferin bevestigt dat de UEFA de zaak momenteel onder de loep neemt. “We zijn de situatie aan het beoordelen. We hebben een onafhankelijke instantie die hieraan werkt en jullie zullen snel een antwoord hebben op wat er in dit concrete geval zal gebeuren.” In de huidige editie van de Champions League doet City het behoorlijk goed, want de ploeg van oefenmeester Josep Guardiola staat eerste in poule F en weet zich al verzekerd van de volgende ronde.

Het bericht WOW! ‘Manchester City wordt uitgesloten van Champions League-voetbal’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
IETS VOOR JOU?

LIKE en WIN EEN WEDSTRIJDSHIRT!!

FC ANTWERP OP TWITTER!