Royal Antwerp RSS

Dagelijks alle Royal Antwerp RSS berichten selectief voor jou verzameld!

‘Club Brugge is nog altijd een grotere club dan Genk’

KRC Genk kroonde zich dit seizoen tot landskampioen van Belgie. Een erg goede prestatie van de club en trainer Phillipe Clement. Toch blijft trainer Clement niet bij de club maar verkast hij naar Club Brugge. Een overstap die Peter Vandenbempt wel begrijpt.

“In een trainerscarrière moet je ook je momenten grijpen. Als Leko niet weg was gegaan bij Club, blijft Clement gewoon bij Genk, denk ik. Met alle respect voor Genk, maar Club is ook nog altijd een grotere club. Hij kent er het huis en hij kan er bouwen aan een ploeg. Op termijn zijn daar misschien meer mogelijkheden”, zegt hij aan Sporza.

Genk moet niet gaan panikeren na het vertrek van de kampioenenmaker. “Genk moet nu een goeie trainer vinden die in deze structuur kan functioneren, zoals met Clement wonderwel is gelukt. Het enige probleem dat ik zie, is dat naast de spelers die de belofte kregen te mogen vertrekken (Trossard, Berge en Samatta) de spelers die willen vertrekken maar die de club wil houden, zoals Malinovski, nu zullen zeggen: “De coach is weg, dus dan ben ik ook weg.” Dat zou een minpunt kunnen zijn. Voor de rest is Genk gewapend om met een goeie keuze als trainer weer bovenin mee te draaien.”

Het bericht ‘Club Brugge is nog altijd een grotere club dan Genk’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *