Royal Antwerp RSS

Dagelijks alle Royal Antwerp RSS berichten selectief voor jou verzameld!

‘Als vervanger voor Messi moeten ze Kevin de Bruyne halen’

Lionel Messi staat voor een vertrek bij FC Barcelona. Er wordt op het moment volop gespeculeerd over waar zijn toekomst zal liggen en Manchester City is een grote kandidaat voor zijn handtekening. Jan Boskamp zegt in gesprek met Sporza dat Barcelona zich na het eventuele vertrek van Messi bij Manchester City moet melden voor Kevin De Bruyne.

“Toen ik drie maanden geleden voor het eerst geruchten hoorde dat Messi zou vertrekken, moest ik nog lachen”, begint Boskamp. De analist kan zich niet voorstellen dat Koeman in zijn gesprek met Messi zou hebben laten weten dat Argentijnse aanvaller niet langer ‘privileges’ zou krijgen, zoals door verschillende media beweerd wordt. “Dat je als nieuwe trainer zoiets zegt tegen je beste speler. Als hij dat heeft gezegd, is dat ingefluisterd door het bestuur van Barcelona.”

“Nu is het simpel. Barcelona zal een nieuwe ploeg moeten bouwen, dat had Koeman voor het vertrek van Messi al gezegd”, gaat de oud-middenvelder verder. Boskamp is van mening dat Barcelona niet ‘streng genoeg heeft geselecteerd’ in de afgelopen jaren. “Spelers als Piqué, Rakitic, Busquets of Alba zitten er al jaren. Hoe erg ik ooit ook van ze heb genoten. De nieuwkomers haalden het niveau niet van vertrekkers als Xavi en Iniesta. Natuurlijk ook omdat Coutinho of Griezmann van bepalende spelers opeens dragende spelers werden. Als ze de bal hadden zaten ze te kijken hoe ze de bal bij Messi kregen.”

Boskamp constateert dat Messi en Luis Suárez altijd het voortouw namen in een wedstrijd en dat bijvoorbeeld Frenkie de Jong en Antoine Griezmann die uitstraling niet hebben. “Frenkie bijvoorbeeld is een fantastisch voetballer, maar om daar een heel team rond te bouwen? Nee, daarvoor zullen ze miljoenen moeten uitgeven. Of een heel goede lichting hebben in de jeugd. Ik vond het wel interessant dat bondscoach Luis Enrique net nu Ansu Fati opriep. Hij speelt weinig bij zijn club, maar mag voor het eerst mee met Spanje. Alsof het een statement was van Enrique dat er iets moest gebeuren.”

“Als ze spelers moeten kopen, kom ik bij Kevin de Bruyne terecht. Ook omdat Arthur is vertrokken en rechts op het middenveld Kevin op zijn beste plaats kan staan. Met De Bruyne kan je richting het niveau van de beste jaren gaan, maar ik zie hem niet vertrekken bij City”, zo luidt het advies van Boskamp aan Barcelona. De 29-jarige De Bruyne heeft bij Manchester City voorlopig nog een contract tot medio 2023.

Het bericht ‘Als vervanger voor Messi moeten ze Kevin de Bruyne halen’ verscheen eerst op Voetbal4U.BE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *